Kaj je maderoterapija in kako poteka?

Maderoterapija (terapija z lesenimi instrumenti) je terapija s poreklom iz Kolumbije, ki temelji na uporabi anatomsko oblikovanih lesenih orodij, zaradi katerih je terapija 100% naravna brez alergijskih reakcij na koži. Ta terapija je alternativa redni masaži za stranke z nesorazmernimi maščobnimi oblogami in celulitom. Prednost uporabe posebej zasnovanih lesenih instrumentov je omogočiti močan pritisk na vlaknasti celulit in odstranjevanje maščobnih oblog skupaj z drugimi toksini. 

Tehnika maderoterapije vključuje vrsto gibov, ki se ponavljajo z več kot desetimi različnimi lesenimi instrumenti. Z uporabo teh instrumentov na mišicah, maščobnih oblogah in celulitu spodbudimo limfni sistem telesa in ga s tem sprostimo iz nakopičenih toksinov. To sproščanje toksinov spodbuja metabolizem k izgorevanju maščob. Uničijo se tudi odporni celulitni žepi, zmanjša se otekanje kože in izravna “sindrom pomarančne lupine”. Maderoterapija je priporočljiva za: 

 • Sprostitev telesa in duha 
 • Stimulacija limfnega sistema
 •  Izločanje toksinov 
 • Pospeševanje metabolizma 
 • Odstranjevanje celulita 
 • Izgorevanje maščob 
 • Tonus in zategovanje telesa 

Maderoterapija telesa

Maderoterapija sega globoko v kožo, ki aktivira celice od znotraj. Zato je maderoterapija še posebej učinkovita pri: 

 • Razšiščevanju telesa 
 • Odpravi odvečne maščobe na bokih
 • Oblikovanju nog
 • Zategovanje kože na stegnih in nogah

Koliko časa traja maderoterapija? 

Maderoterapija se izvaja po načelu 10 masaž na cikel. Najboljši dan za začetek prvega terapije je drugi dan po koncu cikla. Prve rezultate lahko pričakujemo po nekaj masažah, za resnične in dolgoročne učinke pa moramo doseči vsaj tri cikle. Masaže se izvajajo vsak, mogoče vsak drugi dan. Če so občutljiva in boleča področja, lahko prve tri masaže izvajamo vsak drugi dan, nato pa nadaljujemo vsak dan. 

Kako dolgo traja ena masaža pri maderoterapiji telesa?

Masaža lahko traja 30 minut, kjer se tretiramo noge in gluteus, če sta vključena tudi trebuh in pas, masaža traja 45 minut. 

Komu ne priporočamo maderoterapije? 

Nosečnicam, doječim materam in porodnicam, ki so pravkar rodile in ne dojijo, ne priporočamo maderoterapije, zato jim priporočamo, da počakajo vsaj 4 mesece, da vzpostavijo hormonsko ravnovesje, da bodo v celoti občutile učinke maderoterapije. Ljudem z izredno izraženimi kapilarami in žilami priporočamo, da pridejo na posvet.

Je masaža boleča in ali lahko pride do modric?  

Prvih nekaj masaž je lahko bolečih, nato pa masaže postanejo zelo sproščujoče. Modrice niso značilne za to masažo, vendar se lahko pojavijo pri preobčutljivosti v prvem ciklu, pa tudi pri nepravilnem ravnanju z lesenimi instrumenti.

Maderoterapija obraza

Maderoterapija obraza je odlična izbira za tiste, ki se želijo znebiti stresa. To je sproščujoča masaža s presenetljivimi rezultati pri preprečevanju učinkov staranja. Ta masaža je poleg tega, da sprošča um in obrazne mišice, dobra za ljudi, ki imajo migrene, pa tudi za tiste, ki veliko časa preživijo v službi pred računalnikom, kjer jim oči postanejo napete. Terapija je neinvazivna metoda, pri kateri se zdravijo gube, obraz postane svetlejši in brez toksinov. 

Z lesenimi inštrumenti posežemo globoko v kožo, da dosežemo preoblikovanje obraza in aktiviramo fibroblaste, ki bodo proizvedli več kolagena in elastičnih vlaken. Določeni gibi vplivajo na mišično tkivo, krvni obtok in limfni sistem, kar poveča zalogo hranil in kisika v celicah.

Koliko masaž je potrebnih? 

Maderoterapija obraza se lahko izvaja kot del klasične celotne maderoterapije telesa. Če želimo doseči bolj konkreten rezultat, je priporočljivo vsak drugi dan opraviti maderoterapijo obraza. Po 50. Letu starost je treba masažo ponoviti takoj naslednji mesec, čemur sledi vzdrževanje. 

Trajanje terapije? 

Terapija traja 30-60 minut in ponavadi vključuje piling, prilagodljivo masko glede na potrebe strank. Zategovanje in tonus, dvižni učinek 

%d bloggers like this: